Zajistit, aby nemovitost byla před převodem na nového majitele právně čistá, je základní povinností prodávajícího. Případně by měl být kupující dostatečně včas upozorněn na to, že na nemovitosti nějaká „právní vada“ je, aby se mohl včas rozhodnout, zda se mu vyplatí do nemovitosti investovat i s jejím zatížením. Co ale dělat v případě, že takovou vadu zjistíte? Pohled do katastru Vám může přinést nemilé překvapení.

Družstevní byty jsou jednoduše o něco levnější než byty v osobním vlastnictví. Navíc jsou města, kde podíl družstevních bytů převažuje a nabídka bytů v osobním vlastnictví je omezená. Pak je zcela logické, že se takový byt do Vašeho výběru jednoduše dostane. Převod družstevního bytu sebou však nese odlišnosti a specifika, se kterými se u jakéhokoli …

Chcete koupit družstevní byt? Na toto si dejte pozor…Číst více »

Jedním z nejčastějších právních problémů u rodinných domů je existence staveb nebo přístavků (například přistavěné zádveří nebo celá místnost u domu), které nikdy nebyly zapsány do katastru nemovitostí. Víte-li, že se tato skutečnost týká právě i Vaší nemovitosti – a vůbec to přitom nemusí být Vaší vinou – podívejte se s námi, jak tuto věc řešit.